Konsultroll

Marknadsförings­konsult

Hyr en marknadsföringskonsult som digital strateg

Marknadsföringskonsulter och andra konsulter existerar av flera anledningar. Dels för företag som behöver kompetensen men som inte har råd att ha en heltidsanställd. Utöver flexibiliteten som konsulter innebär, så får ni också ett par ögon utifrån som kritiskt kan granska verksamheten och potentiellt se möjligheter eller brister som ni annars förbiser.

Våra marknadsföringskonsulter skapar tillväxt med hjälp av digital marknadsföring. Detta görs genom att grunda vårt arbete i data, och en process som innefattar (hypotes → testa → mäta → analysera → justa och iterera) för att se vad som faktiskt fungerar och inte fungerar. Vi kombinerar data och vår, samt er erfarenhet för att skapa det bästa resultatet för er.4 fördelar med digital marknadsföring


 1. Fler kunder och leads:
  Hjälp människor att hitta till er genom att exempelvis sökordsoptimera och konverteringsoptimera er hemsida för att se till att besökarna även blir kunder.
 2. Öka er försäljning:
  När fler hittar till er, kan ni sälja er tjänst eller produkt i större utsträckning. Genom en bra tillväxtstrategi riktas marknadsföringen dessutom till rätt målgrupp.
 3. Förstå era kunder bättre:
  Digitala kanaler är mätbara vilket gör att ni kan lära känna era kunder bättre, vilket innehåll får de att klicka och stanna på sidan? Vilka återkommer?
 4. Realtidsuppdateringar:
  (all aktivitet registreras direkt) vilket gör de digitala kanalerna kraftfulla eftersom det möjliggör för optimering och förbättring av resultatet direkt.

Digital projektledare eller digital strateg som stöttar er

Digital marknadsföring och digital närvaro innebär exempelvis att synas på Google eller andra sökmotorer som innefattar ett arbete som kallas sökmotoroptimering eller SEO. Andra exempel på digital marknadsföring, och digitala kanaler är sociala medier så som LinkedIn, Facebook och Twitter. I slutändan handlar det om att kommunicera med potentiella kunder, partners eller intressenter i de kanaler där er målgrupp befinner sig.

Vi arbetar för att optimera er tillväxt på bästa sätt. Vi gör det genom att finnas på plats och arbeta tillsammans med er för att förstå organisationen på en djupare nivå. Vi vet att företag befinner sig i olika mognadsfaser, därför har vi digitala projektledare och experter som förser er med rätt kompetens:  Marknadsföringskonsulter
  Analyserar verksamheten, utför tillväxtanalyser, stöttar ledningen med insikter.

  Digitala projektledare
  Leder era digitala projekt så som SEO, SEA, sociala medier eller skapandet av en ny hemsida.

  Digitala strateger
  Finns med i uppstarten och hjälper er att sätta den digitala strategin. De finns även med och stöttar under projektet.

  UX/Digitala designers
  Stöttar strategiskt men också operativt när ni behöver hjälp med att bygga hemsidor, landningssidor eller skapa ny design.

"Digital marknadsföring är ett medel för att nå sina kunder med kommunikation, och faktum är att ca 94% av B2B köpbeslut börjar online."

Accenture, 2014

Hur kommer vi igång med vår digitala närvaro?

Det finns inga hinder för er att komma igång med er digitala närvaro redan idag. Däremot rekommenderar vi att det finns en tydlig kanalstrategi för vilka digitala kanaler ni skall fokusera på och hur ni arbetar med dessa.


EXEMPEL PÅ FRÅGOR NI BÖR STÄLLA ER:

 • Vad är målet med er digitala närvaro?
 • Är hemsidan så pass bra att den idag driver försäljning?
 • Hur många leads får ni från er hemsida?
 • Hjälper hemsidan potentiella och befintliga kunder att få svar på frågor där ni har kompetens?


Glöm inte att hemsidan är en av få kanaler där ni som företag har möjlighet att till 100% kontrollera er kommunikation med er målgrupp.

Ta hjälp av en marknadsföringskonsult för att utforska era möjligheter.

Intresserad av att komma i kontakt med oss?

[recaptcha]

Agrowth grundades 2015 med syftet att driva tillväxt för B2B-företag med hjälp av digital marknadsföring. Samtidigt strävar Agrowth efter att skapa en plattform för morgondagens entreprenörer och ledare.